De populaire fantasyserie Game of Thrones zal eindigen na het achtste seizoen. Het zevende seizoen zal volgend jaar worden uitgezonden.

Dat heeft televisiezender HBO bevestigd, aldus Deadline.

De laatste twee seizoenen van Game of Thrones zullen minder afleveringen krijgen. Seizoen zeven krijgt zeven afleveringen en verschijnt later dan gebruikelijk in de zomer van 2017.

Het is nog niet bekend hoeveel afleveringen het laatste seizoen zal bevatten. Normaal bevat een seizoen van Game of Thrones tien afleveringen. Het zesde seizoen is in Nederland nog te zien op betaalzender HBO.

Emmy's

Twee weken geleden werd bekendgemaakt dat de hitserie is genomineerd voor 23 Emmy's.

Dankzij deze nieuwe nomaties is de serie nu in totaal al 106 keer genomineerd geweest voor een Emmy. De serie wist er tot nu toe 26 te winnen. Vorig jaar brak de hitserie het wereldrecord van meest gewonnen Emmy's voor een enkel seizoen. Toen won de serie uit 24 nominaties twaalf Awards.

Naast de nominatie voor beste dramaserie, zijn ook actrices Emilia Clarke, Lena Headey en Maisie Williams genomineerd in de categorie beste vrouwelijke bijrol. Peter Dinklage en Kit Harington zijn genomineerd voor beste mannelijke bijrol.