Hannah Hoekstra wil geen actrice zijn die gemakkelijk uit de kleren gaat in films. 

Voor de film Hemel maakte ze een uitzondering. "Al in de eerste scène lig ik met een man in bed en wordt mijn schaamhaar afgeschoren", vertelt  de 28-jarigeHoekstra in gesprek met de Volkskrant.

De actrice twijfelde aanvankelijk of ze die rol wel moest spelen. "Ik heb echt getwijfeld, of ik daarmee niet de deur zou openzetten voor een trits aan blootrollen. Jongens, we vragen Hannah Hoekstra, die gaat wel uit de kleren."

"Dat ik toch ja heb gezegd, kwam door het goede script en door het feit dat zowel de scenarioschrijver als de regisseur vrouw was. Hemel gaat zo over vrouwelijke seksualiteit, over de grens zoeken, over nee zeggen, over intimiteit."

Mannenfantasie

Als een man het script had geschreven, zou ze de rol geweigerd hebben. "Ik zou het bijna smerig vinden als een man zo'n script zou schrijven. Want dan zou het zíjn mannenfantasie zijn."

"Als ik op de set voel dat er verlekkerd naar me wordt gekeken, heb ik gelukkig de ballen om te zeggen: wat gebeurt hier? En als er een script komt waarin staat: ze staat onder de douche en haar borsten inzeept, ga ik onderhandelen: ik doe mee, op voorwaarde dat deze scène eruit gaat."