De Nederlandse horrorfilm The Windmill Massacre is verkocht aan de Verenigde Staten. Distributeur XLRator Media heeft de rechten gekocht en zal de film dit najaar in de Amerikaanse bioscopen uitbrengen.

De horrorfilm vertelt over een groep toeristen die een bustour maken langs de wereldberoemde Hollandse windmolens. Als de bus pech krijgt, is de groep gedwongen te schuilen in een sinistere windmolen waar volgens de legende een duivel aanbiddende molenaar woonde.

Volgens een woordvoerder van XLrator Media roept de Nederlandse productie "nostalgische herinneringen op aan horrorklassiekers als Friday the 13th en A Nightmare on Elmstreet". The Windmill Massacre beleeft zijn wereldpremière op 29 augustus op een groot horrorfestival in Londen. De Nederlandse première van de film is op 24 september op het Filmfestival in Utrecht.

Hoofdrollen

The Windmill Massacre is gedraaid met een Nederlandse crew en een internationale cast. De hoofdrollen worden vertolkt door Games of Thrones-ster Noah Taylor, de Nederlandse acteur Bart Klever (De Poel, Cop vs Killer), de Britse actrice Charlotte Beaumont (Jupiter Ascending) en Fiona Hampton (Kingsman: The Secret Service).

Regisseur Nick Jongerius was eerder ook onder meer verantwoordelijk voor de Nederlandse horrorfilm Doodeind. Producent Pellicola maakte eerder de slasherfilm Frankenstein's Army, over een gekke geleerde die een leger van nazizombies wil creëren.

De Nederlandse uitbreng van The Windmill Massacre vindt plaats in samenspraak met Gusto Entertainment. Het is de tweede Nederlandse film in korte tijd die in de Amerikaanse bioscopen te zien zal zijn. Eerder deze week werd bekend dat ook de telefilm Moos van Job Gosschalk is aangekocht door een Nederlandse distributeur.