Amerikaanse vicepresident Joe Biden speelt gastrol in Law & Order

De Amerikaanse vicepresident Joe Biden gaat een gastrol spelen in de politieserie Law & Order: Special Victims Unit. De politicus wil hiermee aandacht vragen voor onopgeloste verkrachtingszaken.

Volgens onderzoek wordt in de Verenigde Staten elke twee minuten iemand slachtoffer van seksueel geweld. Het leeuwendeel van de slachtoffers is vrouw. Na een aangifte wordt het bewijsmateriaal verzameld en bewaard. Vanwege de enorme hoeveelheid zaken komt de politie vaak niet toe aan het onderzoeken van de misdaad.

Biden bezocht samen met Mariska Hargitay, die rechercheur Olivia Benson speelt Law & Order, een meldlijn voor vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Ook kondigde Biden een plan aan van 70 miljoen euro om de achterstanden bij de politie op verkrachtingszaken weg te werken.

Het is niet de eerste keer dat een prominent lid van de Amerikaanse regering een gastrol vervult. Michelle Obama speelde vorige maand mee in een aflevering van de politieserie NCIS waarin ze de aandacht vestigde op het leven en nazorg van militairen na hun actieve dienst.

Tip de redactie