Nieuwe film Martin Koolhoven in première tijdens filmfestival van Venetië

Brimstone, de nieuwe film van de Nederlandse regisseur Martin Koolhoven, zal tijdens het filmfestival van Venetië in première gaan. De western maakt daarmee kans op de prestigieuze filmprijs Gouden Leeuw.

Dat meldt distributeur Paradiso Films donderdag.

De 73e editie van het filmfestival vindt dit jaar van 31 augustus tot en met 10 september plaats. De film zal daarna ook vertoond worden op het filmfestival van Toronto.

"Ik voel me echt enorm vereerd dat Brimstone in première gaat op hetzelfde festival waar eerder films van mijn helden als regisseurs Akira Kurosawa en Orson Welles te zien waren. Het is geweldig dat een film waar je ruim zes jaar aan gewerkt hebt zo gewaardeerd wordt", aldus Koolhoven.

Het is na Zwartboek van Paul Verhoeven in 2006 dit de eerste keer in tien jaar dat een film van een Nederlandse regisseur in de hoofdcompetitie van het filmfestival van Venetië te zien is. 

Carice van Houten

In de film spelen onder meer Dakota Fanning, Guy Pearce, Kit Harington en Carice van Houten een rol. De 47-jarige regisseur en scenarist Koolhoven is bekend van onder meer Oorlogswinter, Het Schnitzelparadijs en Het Zuiden.

Utrechtenaar Rogier Stoffers is als cameraman bij de film betrokken. Stoffers werkte in 1997 mee aan het met een Oscar bekroonde Karakter en vertrok daarna naar Hollywood, waar hij onder meer School of Rock en de thriller Disturbia draaide.

Het is de eerste keer dat Stoffers en Koolhoven samenwerken.

Lees meer over:
Tip de redactie