Michael Keaton denkt dat kans vervolg Beetlejuice mogelijk verkeken is

Michael Keaton ziet weinig toekomst in een remake of vervolg van zijn hitfilm Beetlejuice uit 1988. "Die kans is mogelijk verkeken", verklaart de acteur.

Hij zou alleen onder heel bijzondere omstandigheden weer in de rol kruipen van het flamboyante spook, zo vertelt hij aan Variety.

"De enige manier om het te doen, zou zijn om het goed te doen. Zoveel van de film was improvisatie en zoveel was prachtig met de hand gemaakt door de artiest die Tim Burton is. Als je daar niet in de buurt van kunt komen, dan moet je ervan wegblijven."

De acteur doelt daarmee op andere projecten, waarbij hij de nieuwe versies niet geslaagd vond. Zonder namen te noemen, laat hij weten: "Sommige films zijn als Indiaanse begraafplaatsen. Daar wals je niet overheen. Er gebeuren nare dingen als je dat doet. Aan sommige dingen moet je niet komen, die zijn heilig."

Video: Trailer Beetlejuice

 

 

Winona Ryder

Dit voorjaar bracht ook actrice Winona Ryder, die een rol speelt in de originele film, het onderwerp weer op tafel. In een televisie-interview zei ze dat ze had gehoord dat er een script was geschreven voor een tweede film, en dat ze "onder de juiste omstandigheden" haar rol opnieuw zou oppakken. 

Ook Burton en Keaton hadden eerder al laten doorschemeren dat er plannen waren voor een vervolg.

Lees meer over:
Tip de redactie