Blake Lively verbindt succes Deadpool ook aan eigen inbreng

De Amerikaanse actrice Blake Lively heeft er eigenhandig voor gezorgd dat de film Deadpool, waarin haar echtgenoot Ryan Reynolds de hoofdrol speelt, een succes werd.

"Op den duur was die film ook míjn passieproject. We hebben met ons tweetjes zoveel ideeën besproken voor de marketing, het verhaal en het script", zegt Lively in gesprek met het Belgische blad Knack.

"Zonder met iemands pluimen te willen gaan lopen: ik vond het enorm plezant om ideeën aan te reiken voor de virale marketingcampagne."

Volgens de 28-jarige Lively, die op dit moment te zien is in de actiefilm The Shallows en Woody Allen's Café Society, was het een helse klus voor haar man om de film überhaupt van de grond te krijgen. Reynolds (39) zou elf jaar lang aan de totstandkoming van Deadpool hebben gewerkt.

"Hij sleurde aan de productie en hij was maanden zwaar in de weer met de postproductie. Men zei dat Deadpool nooit groen licht had mogen krijgen en dat het onmogelijk is om met 58 miljoen dollar een superheldenfilm te maken. Dan was het vanzelfsprekend heerlijk toen bleek dat de film ieders verwachtingen overtrof."

De stripverfilming bracht tijdens het openingsweekend in de Amerikaanse bioscopen een recordbedrag van 135 miljoen dollar op.

School

Lively en Reynolds werden vorig jaar januari moeder en vader. Lively ging vijf maanden na de bevalling weer aan het werk, maar zegt nog niet goed te weten hoe zij en haar man het acteren later moeten combineren met de schoolplicht van hun dochter.

"Ik moet nog uitvissen hoe we het oplossen als mijn dochter straks naar school moet. Ryan en ik werken nooit op hetzelfde moment. Misschien is dat een oplossing."

Tip de redactie