Netflix gaat een film op basis van de zogeheten Panama Papers maken. Het Amerikaanse bedrijf heeft de filmrechten van het boek Panama Papers: Breaking The Story Of How The World's Rich and Powerful Hide Their Money gekocht.

John Wells en Claire Rudnick Polstein zullen de film produceren, meldt Deadline.

Panama Papers is de naam van het onderzoek dat internationale media recentelijk in samenwerking hebben uitgevoerd. In het onderzoek werden onthullingen gedaan over hoe rijken miljarden dollars wegsluizen via belastingparadijzen. Onder andere regeringsleiders en staatshoofden worden genoemd in het onderzoek.

Het boek Panama Papers: Breaking The Story Of How The World's Rich and Powerful Hide Their Money is geschreven door Frederik Obermaier en Bastian Obermayer. De twee Duitse journalisten hebben het onderzoek geleid. Obermaier en Obermayer zullen nauw samenwerken met de makers van de film.

Belastingparadijzen

Middels de Panama Papers zijn in totaal 11,5 miljoen documenten gelekt. Het gaat om onder meer e-mails, spreadsheets, powerpoints en andere digitale bestanden. Met de informatie kan bekend worden gemaakt wie gebruikmaakte van de belastingparadijzen en in sommige gevallen wat het doel daarvan was.