Het slachtoffer van het "kopschoppersdrama" in januari 2013 wist niet dat er een film gemaakt zou worden over het incident. De inmiddels 25-jarige man hoorde via de media over de film.

"Niks mis met aandacht voor zinloos geweld. Maar waarom mijn verhaal? Zonder dat ik het weet? Ik zit er niet op te wachten, wil dit gewoon niet hebben", aldus Rob (achternaam niet genoemd, red.) in gesprek met Eindhovens Dagblad.

De Eindhovenaar werd na een avond stappen in de stad in elkaar geschopt en geslagen door acht tieners. Hij hield er een zware hersenschudding aan over, net als ernstige verwondingen aan zijn kaak en mond. 

De daders, die vrijwel allemaal minderjarig waren, kregen tot tien maanden celstraf opgelegd. De rechtbank hield bij de straf wel rekening met het feit dat door het vrijgeven van de beelden de privacy van de verdachten was geschonden. 

Debuterend regisseur Gerson Oratmangoen maakt de film die geïnspireerd is op het verhaal. Sergio Hasselbaink (Popoz) heeft de hoofdrol in The Pain Body

Geen reconstructie

In gesprek met de krant vertelt Rob dat hij "het allemaal had afgesloten". "Natuurlijk kon ik in het begin nergens komen of mensen vroegen er naar. Dat ging ik niet uit de weg. Maar genoeg is genoeg. Ik ben niet dat slachtoffer, ik ben wie ik ben."

Oratmangoen snapt de gevoelens van Rob, maar voelde zich niet geroepen hem te bellen of te vragen om goedkeuring.

"Het wordt geen reconstructie. Het incident is een inspiratie-punt, de film wordt mijn visie, een poëtische vertelling. Zoals ook de oorlog inspiratie is, dan ga je ook niet iedereen bellen. Nogmaals, dit wordt echt niet Kopschoppers, the movie."