Woensdag 28 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

James Cameron denkt dat Avatar niet als televisieserie zou werken

James Cameron denkt dat hij nooit een televisieversie gaat maken van zijn Avatar-filmreeks. Wel zou een radioversie of een podcast voor hem een mogelijkheid zijn.
Door NU.nl

Volgens de filmmaker zou de televisieserie te duur worden om te maken, zegt hij tijdens Comic-Con in San Diego, meldt Variety.

"Je zou een tekenfilmserie kunnen maken, zoals George Lucas heeft gedaan met de geanimeerde versie van Clone Wars (een verhaal uit de Star Wars-reeks, red.). Maar je kunt geen afgeslankte versie van Avatar maken."

De eerste Avatar-film was een 3D-film waarbij computeranimatie en echte opnames van acteurs en omgevingen samenkwamen.

"Een minuut een close-up maken van het gezicht van Jake of Neytiri of welk ander personage in de film dan ook kost meer dan een miljoen dollar om te maken, zelfs als er niets anders in de filmopname te zien is", zegt de filmmaker. "Reken maar uit. Het werkt gewoon niet voor televisie."

Radio

De regisseur zegt radioverhalen en podcasts wel als mogelijkheid te zien voor de Avatar-serie. "Radiodrama's kunnen details invullen en details creeëren", zegt Cameron.

"In alle tijd die mensen hebben om in auto's rond te rijden, denk ik dat mensen iets kunnen leren over de personages, hun achtergrondverhalen en de dingen die in de films niet te zien zijn."

"Dat is een leuk idee en ik kan wel wat schrijvers daarvoor vinden. Er is altijd ruimte om Avatar te verbreden, maar niet op televisie."

Vervolgfilms

De Canadese filmmaker Cameron, onder meer bekend van Terminator en Titanic, werkt op dit moment aan vier vervolgfilms van Avatar. Dat zouden eigenlijk twee films moeten worden, maar de regisseur besloot ook een derde en vierde vervolgfilm te maken op de succesvolle 3D-film.

Volgens de filmmaker was het niet erg lastig om de studio over te halen om meer films te maken dan eigenlijk de bedoeling was. "De studio is zeer blij. Ze hebben een mogelijkheid om meer geld te verdienen. Maar ja, tegelijkertijd is het ook een manier om meer geld uit te geven."

Het eerste vervolg op Avatar verschijnt waarschijnlijk in december 2018 op het witte doek. Cameron zegt ernaar te streven om daarna ieder jaar een nieuwe film uit te brengen, maar weet nog niet of dat haalbaar is.


Lees meer over:

AvatarJames CameronAvatar 2

Aanbevolen artikelen