De verfilming van The BFG, in Nederland ook wel bekend als De GVR (De Grote Vriendelijke Reus), van Roald Dahl, wordt vrij positief ontvangen door de landelijke filmpers.

De Volkskrant - 4 sterren

"Je moet de GVR zien als een droom waarin het draait om beelden en het gevoel. Voor kinderen die zich niet laten betoveren kan het een lange zit zijn, maar het is ieder kind gegund kennis te maken met deze wondere wereld. (...) Het ontbreekt de film, geschreven door E.T.-schrijfster Melissa Mathison, wel aan een gestroomlijnd plot - het is geen E.T."

Lees de volledige recensie

Het Parool - 4 sterren

"Er is een sprankelende chemie tussen Sophie en haar reus. Daar draait de film uiteindelijk ook vooral om. Er is wel een plot - om Sophie terug te kunnen brengen naar de mensenwereld, zullen de kwaadaardige andere reuzen moeten worden verslagen - maar de gemoedelijke film is op zijn best als we gewoon wat rondhangen met de twee."

Lees de volledige recensie

Filmtotaal - 3,5 ster

"De GVR mag dan niet de verwachtingen waarmaken en alle magie uit Spielbergs oeuvre terugbrengen, als verfilming van een Roald Dahlboek is het een uiterst vermakelijke familiefilm, dankzij reusachtig mooie beelden, gerieflijke acteerprestaties en bovenal een vriendelijk script."

Lees de volledige recensie

NRC - 3 sterren

"De intimiteit van Dahls wereld komt niet echt uit de verf, de wreedheid van de kinderen oppeuzelende reuzen en de onderhuidse misantropie van het verhaal zijn flink verdoezeld. Ook op Dahls humor moet de kijker te lang wachten. Het boek blijft een klassieker, de filmversie van Spielberg zal dat niet blijken te zijn."