De documentaire-serie Making a Murderer krijgt een tweede seizoen.

Dat meldt Netflix dinsdag. Het tweede seizoen gaat over het vervolg van de rechtszaken tegen Steven Avery en zijn neef Brendan Dassey. 

Na het filmen van eerste seizoen zijn er veel vorderingen geweest in beide rechtszaken, aldus Netflix. In het tweede seizoen komt de nieuwe advocaat van Avery, Kathleen Zellner, in beeld. De familieleden van Avery krijgen opnieuw een rol. 

Eerder meldden de regisseurs van het eerste seizoen al aan een nieuw seizoen te werken. Het aantal afleveringen dat het tweede seizoen gaat tellen, en de datum van de première zijn nog niet bekend. 

Aanklacht

De serie Making a Murderer reconstrueert hoe Avery, een autosloper uit Winsconsin, tot twee keer toe wordt aangeklaagd door justitie.

Van het eerste vergrijp, een brute verkrachting, werd nadat hij achttien jaar in de cel had gezeten bewezen dat hij onschuldig was. Vervolgens werd de man beschuldigd van een gruwelijke moord. Ook in dit onderzoek maakten politie en justitie veel fouten en slordigheden. 

Avery's neef, Dassey, wordt medeplichtig aan de moord bevonden. Beiden zitten momenteel in de gevangenis. De serie zet vraagtekens bij hun schuld.