Idris Elba staat achter terugtrekken terroristenfilm na aanslag in Nice

Hoofdrolspeler Idris Elba staat achter de keuze om de terroristenfilm Bastille Day niet meer in Frankrijk te vertonen vanwege de aanslag in Nice. 

"Ik vind het een hele goede beslissing", zegt de hoofdrolspeler in gesprek met Complex. "Het voelt ook niet goed als de film nog zou draaien."

In Bastille Day speelt Idris Elba een Amerikaanse CIA-agent die ingrijpt als op 14 juli, dezelfde dag als de aanslag in Nice, een aanslag in Parijs wordt gepleegd.

Vooral in de Franse hoofdstad hangen veel posters met daarop de tekst 'Dit jaar zijn zij het vuurwerk', waarmee wordt verwezen naar de terroristen in de film. Eerder werd de campagne rond de film stopgezet.

Pijn

"Het doet mij erg veel pijn. Niet omdat de film is teruggetrokken, maar omdat er zoveel onschuldige doden zijn gevallen", vertelt Elba. 

Bastille Day, die in mei in de Nederlandse bioscopen draaide, werd in verschillende landen al uitgesteld na de aanslagen in Parijs in november. De film is internationaal gezien nog geen grote hit. Het is nog onduidelijk of en wanneer Bastille Day in de VS wordt uitgebracht.

Vrachtwagen

Bij de aanslag met een vrachtwagen in Nice kwamen 84 mensen om het leven. Nog zeker 52 gewonden liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Onder de doden bevonden zich tien kinderen. In totaal raakten 202 mensen gewond.

Lees meer over:
Tip de redactie