Nieuw seizoen Game of Thrones definitief opgeschoven naar zomer 2017

De Amerikaanse betaalzender HBO heeft bevestigd dat het zevende seizoen van de populaire serie Game of Thrones later dan gebruikelijk in première gaat. De eerste aflevering verschijnt in de zomer.

Tevens bestaat het nieuwe seizoen uit zeven afleveringen, meldt The Hollywood Reporter. De afgelopen seizoenen telden ieder tien uitzendingen.

Het productieteam gaat de komende maanden in Noord-Ierland, Spanje en IJsland de nieuwe reeks afleveringen opnemen. 

"Het lijkt ons logischer om later te beginnen met de productie van het nieuwe seizoen, omdat we de winter ingaan", laat programmadirecteur Casey Bloys weten. 

Emmy's

Bijna een week geleden werd bekendgemaakt dat de hitserie is genomineerd voor 23 Emmy's. Game of Thrones maakt onder meer kans op de prijs voor beste dramaserie. Nederlanders Carice van Houten en Michiel Huisman spelen beiden rollen in de serie. Game of Thrones is gebaseerd op de verhalen van George R.R. Martin.

Dankzij deze nieuwe nomaties is de serie nu in totaal al 106 keer genomineerd geweest voor een Emmy. De serie wist er tot nu toe 26 te winnen. Vorig jaar brak de hitserie het wereldrecord van meest gewonnen Emmy's voor een enkel seizoen. Toen won de serie uit 24 nominaties twaalf Awards.

Naast de nominatie voor beste dramaserie, zijn ook actrices Emilia Clarke, Lena Headey en Maisie Williams genomineerd in de categorie beste vrouwelijke bijrol. Peter Dinklage en Kit Harington zijn genomineerd voor beste mannelijke bijrol.

Lees meer over:
Tip de redactie