Verfilming kort verhaal Freek de Jonge naar filmfestival in Hollywood

De Nederlandse film De Overkant, de verfilming van een gelijknamig kort verhaal van Freek de Jonge, is geselecteerd voor een groot festival in Hollywood. 

Across the River, zoals de Engelstalige titel luidt, zal in augustus te zien zijn op de twaalfde editie van het jaarlijkse HollyShorts Film Festival in Los Angeles. Dat heeft ArtistMan Agency maandag gemeld.

De hoofdrol in de film wordt gespeeld door acteur Nick Golterman. Het is de eerste hoofdrol voor de 23-jarige Golterman. De jonge acteur was eerder eerder onder andere te zien in bijrollen in bioscoopfilms als Razend en Wonderbroeders en de voor een Emmy Award genomineerde webserie Max & Billy’s Drill Machine Girl.

De vrouwelijke hoofdrol wordt vertolkt door Yentl Schieman, bekend van het cabaretduo Yentl en de Boer. De Overkant is een coming of age-film die wordt geregisseerd door Marnix Ruben.

Terneuzen

Het verhaal speelt zich af in Terneuzen, begin jaren zestig. Het is een semi-autobiografische vertelling, waarin Freek de Jonge vertelt hoe hij rond zijn negentiende wekelijks met de veerpont Prins Willem 1 naar 'de overkant' voer om samen met zijn poëtische Zeeuws-Vlaamse vrienden van het leven te genieten.

Het HollyShorts-festival vindt plaats van 11 tot en met 20 augustus.

Lees meer over:
Tip de redactie