Game of Thrones genomineerd voor 23 Emmy's

De HBO-serie Game of Thrones is genomineerd voor 23 Emmy's. Donderdag werden de nominaties voor de belangrijke filmprijzen bekendgemaakt. De serie maakt onder meer kans op de prijs voor beste dramaserie.

Dankzij deze nieuwe nomaties is Game of Thrones nu in totaal al 106 keer genomineerd geweest voor een Emmy. De serie wist er tot nu toe 26 te winnen. Vorig jaar brak de hitserie het wereldrecord van meest gewonnen Emmy's voor een enkel seizoen. Toen won de serie uit 24 nominaties twaalf Awards.

Naast de nominatie voor beste dramaserie, zijn ook actrices Emilia Clarke, Lena Headey en Maisie Williams genomineerd in de categorie beste vrouwelijke bijrol. Peter Dinklage en Kit Harington zijn genomineerd voor beste mannelijke bijrol.

Momenteel wordt speelt het zesde seizoen van Game of Thrones, wereldwijd een groot succes voor zender HBO. Nederlanders Carice van Houten en Michiel Huisman spelen beiden rollen in de serie. Game of Thrones is gebaseerd op de verhalen van George R.R. Martin.

Op zondag 18 september worden voor de 68e keer de Emmy Awards uitgereikt. De avond wordt gepresenteerd door Jimmy Kimmel.

The People v. O.J. Simpson

Naast Game of Thrones zijn er meerdere series met veel nominaties. Zo vullen achtereenvolgend The People v. O.J. Simpson: American Crime Story (22), Fargo (18), Veep (17) en Saturday Night Live (16) de top vijf aan.

De Netflix-serie House Of Cards viel net buiten de top vijf met dertien nominaties. Wel is deze serie genomineerd in zowel de categorie voor beste mannelijke hoofdrol, als vrouwelijke hoofdrol met Kevin Spacey en Robin Wright.

Lees meer over:
Tip de redactie