Jeroen van Koningsbrugge levert inspiratie voor serie vanuit Los Angeles

Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven overleggen via Whatsapp over hun televisieserie Smeris. Van Koningsbrugge verblijft momenteel in Los Angeles en ziet daar volgens zijn collega voldoende series en films om inspiratie uit te halen.

"Blijkbaar heeft hij de tijd om alle nieuwe series te volgen. Als ik even niet oplet, heb ik zo een hele rij nieuwe berichten met tips van films en trailers", aldus Van de Ven in gesprek met AD.

De 43-jarige acteur, schrijver en zanger werkt momenteel aan het script voor het derde seizoen en krijgt daarbij input van zijn collega die eerder zei "helemaal niet met werk bezig te zijn". "Deze ochtend nog had ik 61 nieuwe berichten met afbeeldingen van specifieke wapens en granaatriemen die hij voor zijn personage kan gebruiken."

Naast het maken van het script voor de politieserie, werkt Van de Ven ook al aan de sketches voor de komische serie Draadstaal, die hij ook samen met Jeroen van Koningsbrugge maakt. "Draadstaal krijgt een iets andere touch, meer absurdistisch, voor een vettere lach. Daarnaast ben ik ook met een aantal filmprojecten bezig."

Tip de redactie