Twee nieuwe actrices in Dokter Tinus

Sjaan Duinhoven en Johanna Hagen krijgen een vaste bijrol in het komende seizoen van Dokter Tinus. Beide actrices waren al eerder te zien in de SBS6-serie Danni Lowinski.

Sjaan Duinhoven speelt de rol van knappe therapeute die zich in Wourkem vestigt. Het personage van Johanna Hagen gaat als oppas aan de slag bij de wereldvreemde plattelandsdokter Martinus Elsenbosch (Thom Hoffman) en zijn echtgenote Lisa de Graaf (Jennifer Hoffman).

''Het is niet Lisa's idee, maar Martinus wil gaan werken aan zichzelf en gaat daarom in therapie'', vertelt Jennifer Hoffman tussen de opnames in Woudrichem door. ''Hij neemt Lisa mee en langzamerhand krijgen de sessies het karakter van relatietherapie. Dat wil Lisa eigenlijk niet'', verklapt Hoffman over het lustrumseizoen dat op maandag 29 augustus begint bij SBS6.

Warm bad

Sjaan Duinhoven speelde in het verleden een van de hoofdrollen in de BNN-serie Bitches. Ook speelde ze een bijrol in de SBS6-serie Danni Lowinski. Duinhoven volgde net als Hagen de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Hagen was onder meer te zien in Zwarte Tulp en speelde in Danni Lowinski de rol van Elly Steens.

De acteurs van Dokter Tinus vieren dit seizoen het eerste lustrum van de serie. Hoffman: "We zijn nog altijd even dol op elkaar. De nieuwe castleden komen dus meteen in een warm bad terecht!"

Lees meer over:
Tip de redactie