Acteur Idris Elba waakzaam voor burn-out

Idris Elba acht het mogelijk dat hij ooit een burn-out krijgt. De acteur werkt hard, maar blijft rekening houden met de gevolgen daarvan.

"Het is eigenlijk ongezond om te veel hooi op je vork te nemen", vertelt de 43-jarige acteur van Luther aan Interview Magazine.

Elba vindt het echter moeilijk om minder te werken, ondanks dat hij veel succes heeft. "Ik wil niet ondankbaar overkomen, maar ik slaap tegenwoordig veel minder, ik ben continu aan het denken en doe meerdere dingen tegelijkertijd. Ik weet niet wat er zal gebeuren zodra ik wat ouder ben."

"Het is niet dat ik werk om meer geld te verdienen, maar ik doe het omdat ik telkens met iets nieuws bezig ben. Ik vind het leuk om mijn hersenen aan het werk te zetten."

Finding Dory

De acteur heeft de afgelopen tijd veel gewerkt. Elba was onder andere te zien in Beasts of No Nation, Luther en binnenkort in Bastille Day en Star Trek Beyond. Ook heeft hij zijn stem gegeven aan personages in de animatiefilms Zootopia, The Jungle Book en Finding Dory.

"Hoe meer ik bereik, hoe meer ik wil bereiken. Soms ben ik bang voor een burn-out; niet op mentaal vlak, maar ook op creatief vlak. Straks denken mensen: ja, die man kennen we ondertussen wel."

Lees meer over:
Tip de redactie