Acteur Ferry Doedens sluit een terugkeer naar Goede Tijden Slechte Tijden (GTST) niet uit. "Die vraag krijg ik vaker. Ik concentreer me nu op Nieuwe Tijden. (...) Laat ik eerst dit afronden en dan... wie weet."

Dat zegt Doedens in gesprek met NU.nl. Vanaf maandagavond is de acteur te zien in de zomersoap Nieuwe Tijden op RTL 4.

Het programma wordt tijdens de zomerstop uitgezonden op het tijdslot van GTST en vertelt over het leven van negen vrienden, vijf jongens en vier meiden, die samenwonen in een studentenhuis. De serie loopt chronologisch met GTST.

Doedens speelt het personage Lucas Sanders, bekend van GTST. Wel is er een groot verschil met het personage; in Nieuwe Tijden is Sanders namelijk geen homoseksueel meer, maar hetero.

Voor Doedens waren de opnames van de serie bijzonder. "Ik heb zelf vroeger nooit in een studentenhuis gewoond, nu mag ik op 25-jarige leeftijd alsnog een beetje proeven hoe het is", zegt de acteur. "Ondertussen staan er ook nog drie camera's in het huis, dat is een extra feestje."

Ontslag

Een jaar geleden werd Doedens ontslagen bij GTST omdat hij afspraken niet zou nakomen. Opnames van de serie kwamen volgens Endemol Shine Nederland "meermaals in het gedrang". Kort daarop gaf de acteur toe een drugsprobleem te hebben. Zijn personage Lucas Sanders verliet in december uiteindelijk de RTL-serie.

Ondanks zijn vertrek kwam hij bij Nieuwe Tijden in een warm bad terecht. Wat betreft de sfeer zit het wel goed, zegt Doedens. "Ja, we moeten natuurlijk serieus werken, maar af en toe moet er ook een leuke grap of blooper gemaakt worden."

Werkdruk

Wel noemt hij de werkdruk bij de zomersoap een stuk hoger dan bij GTST. "Eigenlijk is dit twee keer zo hard werken. Bij GTST werk je met twintig acteurs en hier met negen."

De acteurs draaien tweemaal zoveel scènes in vergelijking met een acteur bij GTST. "We draaien tot 25 scènes per week, best heftig."

De groep ziet elkaar ook dagelijks. "Deze mensen zie ik meer dan mijn eigen familie en vriend, maar dat is niet erg. We werken met z'n allen keihard om een mooi product neer te zetten."

Nieuwe Tijden is vanaf 4 juli tijdens de zomer elke doordeweekse dag te zien op RTL 4 om 20.00 uur. De afleveringen zijn ook online bij Videoland vooruit te bekijken.