Derde Dummie de Mummie-film in de maak

Er komt een derde deel in de filmreeks Dummie de Mummie. Dat heeft producent Paul Voorthuysen woensdag laten weten. Het nieuwe deel, Dummie de Mummie en de Tombe van Achnetoet, wordt dit najaar gedraaid.

In het nieuwe deel gaan Dummie en zijn beste vriend Goos op zoek naar de tombe van de vader van Dummie. Deze bevindt zich in Egypte - maar is het graf na vierduizend jaar nog wel te vinden? In Dummie III keren de vaste acteurs uit de vorige delen, zoals Julian Ras en Roeland Fernhout, terug. De regie is weer in handen van Pim van Hoeve.

De vorige twee delen van Dummie de Mummie waren grote bioscoopsuccessen en trokken per stuk bijna 400.000 bezoekers. Ook werden de films aan tientallen andere landen verkocht. De reeks is gebaseerd op de boeken van schrijfster Tosca Menten.

Het project heeft een bijdrage van het Filmfonds ontvangen in het kader van de production incentive, maakte het fonds woensdag bekend. In totaal zijn er bijdragen verleend aan 23 projecten. Dummie de Mummie en de Tombe van Achnetoet moet eind 2017 in de bioscopen te zien zijn.

Lees meer over:
Tip de redactie