Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Eerste boekverfilming Karin Slaughter verschijnt in 2017 of 2018

Een verfilming van het boek Triptiek van schrijfster Karin Slaughter verschijnt mogelijk in 2017 of 2018. Dat vertelt de schrijfster aan NU.nl.
Door NU.nl/Dominic Schep

In 2012 werden de filmrechten verkocht van haar Atlanta-reeks aan de Zweedse filmmaatschappij Yellow Bird. "De film ligt er nog steeds, maar het duurt erg lang voordat het af is. We zijn nu bijna klaar met het script. Daarna ga je weer door naar de volgende stap."

De 45-jarige schrijfster was de afgelopen weken in Nederland voor de promotie van haar nieuwe boek Verborgen. Ze zegt dat het maken van een film een traag proces is. "Het kostte Lee Chid (schrijver Jack Reacher-serie, red.) ook tien jaar om zijn boek te verfilmen. Ik heb hoop."

In het eerste boek dat zal worden verfilmd, Triptiek, speelt opnieuw haar bekende personage Will Trent een belangrijke rol. Slaughter heeft nog geen idee welke acteur deze rol moet gaan spelen of hoe hij er in het echt uit moet zien. "Ze zullen mij voor de casting wel om input vragen. Dan vraag ik aan mijn lezers op Facebook wel wie zij zouden willen zien. Voor de één is hij kort, voor de ander lang. Het verschilt heel erg."

Actrice

Slaughter ziet voor zichzelf geen rol weggelegd als actrice in de film."“Heel misschien zou ik in de achtergrond willen rondlopen. Lee Child was ook zichtbaar in Jack Reacher. Ik weet het nog niet, daar heb ik nog niet echt over nagedacht."

"Maar het zou wel leuk zijn. Hoewel ik ooit weleens op televisiesets ben geweest en dat was heel erg saai. Het duurt zo ontzettend lang: vijf uur om een set op te bouwen. Dat is best deprimerend."

De succesvolle schrijfster is in Nederland bekend van haar thrillers, zoals Verbroken, Gepakt en Stille Zonde.

Aanbevolen artikelen