De filmreeks Indiana Jones krijgt in de toekomst mogelijk een andere insteek. Disney-directeur Bob Iger verzekert dat het volgende en vijfde deel nog "als vanouds" is, maar denkt er wel over na om de komende films te vernieuwen.

"We beginnen eigenlijk opnieuw met de filmreeks, maar dan nog wel met Harrison (Ford, red.). We moeten nog uitzoeken wat we hierna gaan doen", vertelt Iger in gesprek met The Hollywood Reporter.

Harrison Ford kruipt in het vijfde deel wederom in de rol van archeoloog Indiana Jones, maar het is niet duidelijk of dat ook zijn laatste keer zal zijn. "We hebben reeds enkele discussies gevoerd over welke kant we opgaan met deel zes, zeven en meer, maar daar kan ik niets over zeggen"

"Ik kan wel zeggen dat we meer Indiana Jones-films gaan maken. We gaan niet zoals bij Star Wars ieder jaar een nieuwe uitbrengen, maar de fans kunnen meer dan één vervolg verwachten."

Archeoloog

In 2019 komt de volgende film uit met de inmiddels 73-jarige Ford. Dat is het eerste deel sinds Indiana Jones and The Kingdom Of The Crystal Skull uit 2008. De eerste drie films uit de serie verschenen in de jaren 80.