De Nederlandse thriller Lucia de B. krijgt drie prijzen uitgereikt op het prestigieuze Milaan International Film Festival. Dat heeft producent Rinkel Film woensdag gemeld. 

De film van regisseur Paula van der Oest wordt bekroond voor beste regie, beste hoofdrolspeelser (Ariane Schluter) en beste montage (Marcel Wijninga).

De prijzen op het festival worden uitgereikt door de Leonardo Da Vinci Film Society, een groep van experts die jaarlijks prestaties in Europese films beoordelen en bekronen. Lucia de B. was genomineerd in negen categorieën. Het festival vindt begin juli plaats in Milaan; de film wordt daar ook een aantal maal vertoond.

Het is voor zover bekend de enige Nederlandse productie die wordt bekroond in Milaan. Het is niet de eerste buitenlandse prijs voor Lucia de B. De film, die vertelt over de Haagse verpleegkundige die jarenlang vastzat voor moorden die ze niet had gepleegd, was onder meer vorig jaar de Nederlandse inzending voor de Oscars.

Tonio

De film redde het tot de shortlist, de laatste selectie voordat de nominaties worden bekendgemaakt. Er wordt ook gewerkt aan een Amerikaanse versie van Lucia de B.

Paula van der Oest legt momenteel de laatste hand aan de verfilming van Tonio, het boek van A.F.Th. van der Heijden over het rouwproces na de dood van zijn zoon. De film, met in de hoofdrollen Pierre Bokma, Rifka Lodeizen en Chris Peters, is in september in de bioscopen te zien.