Game of Thrones krijgt na zes seizoenen voor het eerst een officiële fanconventie.

De driedaagse conventie A Con of Ice and Fire vindt volgend jaar plaats van 30 juni tot en met 2 juli in Nashville. Het evenement wordt georganiseerd door de grootste Game of Thrones fanwebsite Watchers on the Wall.

Op het programma staan panels, optredens, workshops en lezingen. Fans van de show krijgen bovendien de kans om mensen te ontmoeten die verbonden zijn aan de serie. Ook zal er een grote markt met Game of Thrones handelswaar te vinden zijn.

De organisatie heeft nog niet bekendgemaakt wie er uit de serie naar het evenement zal komen. Dergelijke conventies bestaan al jaren voor films als Star Wars en Lord of the Rings.

Boeken

Game of Thrones is een van de best bekeken televisieseries van dit moment. Per week trekt het naar schatting ongeveer tien miljoen kijkers. De serie is gebaseerd op de boekenreeks A Song of Ice and Fire, geschreven door George R.R. Martin. Het eerste boek A Game of Thrones verscheen in 1996.

De afgelopen jaren was een tentoonstelling gewijd aan de serie, waarmee HBO door verschillende landen trok, al zeer populair. Bezoekers kregen daarbij onder andere de kans om op de Iron Throne te zitten. In Amsterdam trok de exhibitie duizenden belangstellenden.