Samuel L. Jackson krijgt zondag de Lifetime Achievement Award bij de uitreiking van de BET Awards, maakte de organisatie maandag bekend.

Jackson noemt het "een eer" dat hij de prijs in ontvangst mag nemen. "Ik ben vereerd deze erkenning te krijgen van mijn collega's", liet de 67-jarige acteur weten aan USA Today. Jackson noemt zijn voorgangers, onder wie Lionel Richie en Prince, "exemplarisch".

De acteur is niet de enige die al weet dat hij zondag een prijs krijgt. Ook Jesse Williams wordt onderscheiden. De 34-jarige acteur, vooral bekend van zijn rol in de ziekenhuisserie Grey's Anatomy, krijgt de Humanitarian Award voor zijn liefdadigheidswerk.

Williams maakte zich meermaals hard voor de Black Lives Matter-beweging en is volgens BET "een pionier", liet het televisiestation weten aan E Online. "Hij is een verfrissend nieuw gezicht van het activisme in een tijd van crisis in dit land."

De BET Awards zijn prijzen voor Afro-Amerikanen en andere minderheden voor hun prestaties op het gebied van onder meer film, muziek en sport.