Leonardo DiCaprio moet getuigen om gelijkenis in Wolf Of Wall Street

Leonardo DiCaprio moet een getuigenverklaring afleggen in een rechtszaak om de film The Wolf Of Wall Street. 

Zakenman Andrew Greene klaagde de filmproducent eind vorig jaar aan om mogelijke gelijkenissen tussen hem en het personage ​Nicki 'Rugrat' Koskoff. In de film wordt 'Rugrat', gespeeld door P.J. Byrne, geportretteerd als een drugsgebruiker en crimineel.

Greenes advocaten mogen DiCaprio nu onder ede ondervragen in voorbereiding op de zaak. Dat heeft de rechter donderdag besloten, meldt The Hollywood Reporter.

De advocaten van de acteur hebben tevergeefs geprobeerd aan te tonen dat dit niet nodig was, omdat regisseur Martin Scorsese en scriptschrijver Terence Winter al een verklaring hebben afgelegd en DiCaprio niet de rol van Rugrat speelde.

Schadevergoeding

Greene zat in de jaren negentig in de raad van bestuur van Stratton Oakmont, het bedrijf van hoofdpersonage Jordan Belfort (in de film gespeeld door DiCaprio). Net als Koskoff droeg Greene een toupet. In de film wordt zijn personage gearresteerd, terwijl de zakenman feitelijk nooit is opgepakt.

Mocht Greene gelijk krijgen, dan verwacht de zakenman een schadevergoeding van ruim 45 miljoen euro. Paramount Pictures laat echter weten dat het verhaal, en dus ook het personage, deels fictie is.

The Wolf of Wall Street - trailer

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie