Regisseur Arno Dierickx wilde niet stoppen met Brussel-serie na aanslagen

Regisseur Arno Dierickx wilde na de aanslagen in Brussel niet stoppen met zijn serie over de Belgische hoofdstad. Toen de stad begin maart werd getroffen door terroristische aanslagen, waren de opnamen voor de KPN-serie Brussel net begonnen.

"Ik ben er continu van doordrongen dat de kans dat ik hier in Brussel een dakpan op mijn hoofd krijg, groter is dan dat er een bom naast mij afgaat. Zelfs na de aanslagen", zegt de Belgische regisseur in het AD.

De aanslagen hadden wel gevolgen voor de opnamen. "Zaventem was een van onze locaties. Het was al helemaal afgesproken waar en wanneer we zouden filmen: precies daar waar die bom is afgegaan, maar dan twee weken later. Die locatie waren we natuurlijk kwijt."

Politieke leven

De internationale dramaserie, met Johanna ter Steege, Daniël Boissevain en Nadja Hüpscher in de hoofdrollen, is een vertelling over het politieke leven in Brussel. "De serie speelt in op een gevoel dat er nu leeft, het gevoel dat het vele malen ingewikkelder is dan we beseffen", zegt Dierickx over Brussel, dat werd geschreven door Leon de Winter.

Lees meer over:
Tip de redactie