Er komt een vijfde seizoen van de Amerikaanse televisieserie Nashville.

Zender CMT maakte vrijdag bekend de muzikale show uit te gaan zenden.

"We hebben geluisterd naar de fans", liet CMT-baas Brian Philips weten aan Deadline. "De golf van liefde die zij hebben ontketend, is overweldigend." 

Zender ABC maakte vorige maand bekend na vier seizoenen geen interesse meer te hebben in Nashville. De serie leek daarmee van de buis te verdwijnen, tot groot verdriet van de fans. Die kwamen in actie en riepen diverse andere zenders op de serie op te pikken.

22 afleveringen

Het vijfde seizoen van de serie gaat volgens Deadline bestaan uit 22 afleveringen. Wanneer de nieuwe afleveringen te zien zijn, is nog niet bekend.

Hoewel de cast nog voor een paar seizoenen onder contract staat, is het volgens Deadline nog de vraag of alle bekende gezichten het hele seizoen te zien zullen zijn. Mogelijk moet gesneden worden in het budget.

Nederland

Nashville gaat over twee rivalen in de countrymuziek, gespeeld door Connie Britton en Hayden Panettiere. Michiel Huisman was van 2012 tot 2014 te zien in de Amerikaanse serie.

Vrijdag maakte FOX bekend Nashville ook in Nederland uit te gaan zenden. Vanaf 14 juni is elke dinsdagavond om 20.35 uur een aflevering te zien.