Daniel Radcliffe vindt dat filmindustrie asociale acteurs tolereert

Daniel Radcliffe heeft in zijn carrière gemerkt dat er een aantal asociale acteurs in de filmwereld rondloopt. De Harry Potter-acteur vermoedt dat de filmindustrie die personen tolereert en zelfs beloont voor hun gedrag.

"Het gebeurt in ieder geval wel vaak", zegt de 26-jarige acteur in gesprek met GQ.

Radcliffe denkt niet dat acteurs vanzelf asociaal worden. "Nee, ik denk de mensen die onaardig doen, gewoon onaardig zijn. In plaats van ze te straffen beloont de filmindustrie hen. Zo blijven ze doorgaan. Maar de meeste acteurs zijn niet zo, ook al heb ik met enkele vreselijke personen gewerkt."

De acteur noemt een voorbeeld. "Er was ooit een acteur - namen noem ik niet - die met zijn collega's en een aantal andere mensen cricket aan het spelen was. Een zoon van een van de mensen daar had zijn eigen cricketbat gemaakt en vroeg aan hem of hij die kon signeren. Hij pakte het aan en vervolgens maakte hij 'm kapot."

"Ik heb zelf ontzettend veel geluk gehad en ben blij dat ik zelf kan bepalen of ik met eikels werk of niet. Het leven is te kort om met asociale mensen te werken."

Lees meer over:
Tip de redactie