Bioscoop Eye in Amsterdam heeft een wereldrecord gevestigd met het bezoekersaantal van de film The Hateful Eight van Quentin Tarantino. 

De film draait inmiddels meer dan twintig weken weken in Amsterdam en trok daar meer dan 36.000 bezoekers. Geen enkel ander theater in de wereld heeft zo veel kaartjes voor de film verkocht. Vanaf de eerste vertoning is vrijwel elke voorstelling uitverkocht.

Dat hebben producent The Weinstein Co. en distributeur Entertainment One vrijdag bekendgemaakt. 

The Hateful Eight vertelt het verhaal van zeven gevaarlijke premiejagers en hun gevangene, enkele jaren na de Burgeroorlog in het winterse Wyoming. 

70mm

De ‘gewone’ versie was in Nederland in tientallen bioscopen te zien. Maar bioscoop Eye in Amsterdam draait exclusief voor de Benelux de 70mm-variant, een formaat dat nog maar zelden wordt gebruikt.

Deze versie is ook een andere montage dan de versie die in de andere bioscopen te zien was en duurt tien minuten langer. Daarom trekt de film in Eye zoveel bezoekers, zowel uit binnen- als buitenland.

The Hateful Eight is in elk geval nog in juni, juli en augustus een aantal malen in Eye te zien. De film is inmiddels ook verkrijgbaar op dvd en blu-ray.