Gijs Blom en Jonas Smulders in drugsfilm Silk Road

Acteurs Olivia Lonsdale, Gijs Blom en Jonas Smulders spelen de hoofdrollen in de nieuwe psychologische thriller Silk Road van regisseur Mark de Cloe. Bijrollen zijn er voor Melody Klaver en Marcel Hensema. 

Dat hebben producent Rinkel Film en KRO-NCRV vrijdag bekendgemaakt.

Silk Road is gebaseerd op het leven van de Woerdense drugshandelaar Maikel S. De twintiger staat te boek als een van de grootste digitale drugsbazen ooit. S. verdiende vanuit zijn huis in Woerden tientallen miljoenen met het versturen van tienduizenden dvd's vol drugs via de online marktplaats Silk Road.

De FBI, die hem al anderhalf jaar in de gaten hield, arresteerde de toen 23-jarige S. in 2013 toen hij naar Miami was gereisd om zijn imperium te verkopen. Hij werd veroordeeld tot tien jaar cel.

Opnames

Het scenario is geschreven door Marc en Roeland Linssen, die onder andere bekend zijn van Smeris, De ontmaskering van de Vastgoedfraude en Freddy - leven in de brouwerij. De opnames beginnen volgende week. De film moet in het voorjaar van 2017 klaar zijn.

Gijs Blom en Jonas Smulders waren eerder samen te zien in hitfilm Jongens en de serie 4Jim. Olivia Lonsdale brak internationaal door met haar rollen in de clip Drank & Drugs en de film Prins.

Tip de redactie