Vanaf donderdag is de film Of ik gek ben, het regiedebuut van Frank Lammers, te zien. Hieronder volgt een overzicht van recensies van landelijke kranten.

AD - 3 sterren
"Of ik gek ben lijkt soms op een doorgesnoven variant van Jan Rap en z'n maat (1989). Lammers slaat soms door in zijn film die zeker oorspronkelijk is, maar soms zijn doel voorbij schiet."

Lees de volledige recensie

de Volkskrant -  3 sterren
"In Of ik gek ben blijven de 'gekken' vooral typetjes die Benjamin - door Weerts net niet té onsympathiek - van cynisch commentaar voorziet. Wat ook niet helpt, is dat elke dialoog of scène in de kliniek aanvankelijk lijkt te eindigen met een een flippende patiënt die zichzelf in de fik steekt of iemand tot moes slaat. (…) Maar Of ik gek ben gaat pas echt werken als het een thriller wordt. Schuilt er niet in ieder mens een beest?"

Lees de volledige recensie

NRC - 4 sterren
"Of ik gek ben is een gelukkig samenkomen van veel talent: van Kytemans geïmproviseerde muziek en sterk bezette bijrollen tot de cameravoering. Waarbij vooral de uitbundige, psychedelische vormgeving van Benjamins flashbacks naar zijn misdaad ervoor zorgt dat er, los van het verhaal, ook filmisch veel genoegen te beleven is aan Lammers' eersteling."

Lees de volledige recensie

Het Parool - 2 sterren
"In Stroinks boek worden de ongeloofwaardige wendingen in de plot afgezet tegen een flinke dosis realisme in de setting, doordat de schrijver vier jaar lesgaf in een tbs-kliniek. Dat realisme ontbreekt in de kluchtige film, waarin Benjamin in de bombastisch vormgegeven kliniek (één en al grijs beton) wordt omringd door een reeks schreeuwerige schertsfiguren."

Lees de volledige recensie