Yehudi Moszkowicz wil de opgenomen televisieserie De Maatschap verbieden, gebaseerd het leven van de advocatenfamilie. Vader Robert Moszkowicz zegt dat scenarioschrijvers zijn auteursrecht geschonden hebben.

Zijn zoon en advocaat Yehudi Moszkowicz moet ervoor zorgen dat er een uitzendverbod komt, meldt Quote maandag.

Robert Moszkowicz beweert dat de schrijvers een "zeer persoonlijke scène" uit zijn boek klakkeloos hebben overgenomen. In de scène krijgt de kijker te zien hoe hij heroïne consumeert. Een rechter heeft inmiddels besloten dat een onafhankelijk onderzoeker mag kijken of de betreffende scène nog in de serie zit.

"Ik heb al eerder een boek met succes vernietigd weten te krijgen", vertelt Moszkowicz. "Dus als je doorredeneert, kan ik inzetten op een uitzendverbod van de hele serie."

Pierre Bokma

De VPRO-serie moet in het najaar op televisie verschijnen. Pierre Bokma kruipt in de rol van pater familias Max Moszkowicz. Daan Schuurmans, Diederik Ebbinge en Xander van Vledder spelen de zonen. Carly Wijs speelt de tweede vrouw van Max.

Het verhaal gaat over de opkomst van het machtige advocatenimperium in het naoorlogse Nederland. Ook de persoonlijke sores van de advocaten, georganiseerde misdaad en de invloed van de media, spelen een rol.

Bram Moszkowicz liet eerder al blijken dat de serie hem gestolen kan worden. "Ze doen maar", reageerde hij eerder.