Sam Mendes, de regisseur van Skyfall en Spectre, zal de volgende, nog titelloze James Bond-film niet regisseren.

"Het was een ongelooflijk avontuur en ik heb van elke seconde genoten, maar ik denk dat het nu tijd is voor iemand anders." Dat zei Mendes zaterdag op het Hay Festival in Wales waar hij over zijn werk sprak, meldt The Guardian.

De voormalig theaterregisseur die bekend werd na zijn Oscarwinnende film American Beauty hoopt dat de volgende Bondregisseur net als hij "uit onverwachte hoek komt".

Mendes liet weten dat hij ernaar verlangt om aan iets verfrissends te werken. "Ik ben een verhalenverteller en uiteindelijk wil ik verhalen maken met nieuwe karakters."

Daniel Craig

Het is nog onduidelijk of acteur Daniel Craig zal terugkeren als geheim agent 007. Mogelijk was Spectre zijn laatste Bondfilm.

Tom Hiddleston en Idris Elba werden al genoemd als mogelijk opvolgers, maar volgens Mendes heeft lobbyen voor een nieuwe James Bond totaal geen zin. Hier gaat alleen producent Barbara Broccoli over, stelt hij.

"Het is geen democratie. Broccoli besluit wie de volgende Bond zal zijn, einde verhaal."

Verleiden

Mendes liet vorig jaar al doorschemeren dat Spectre zijn laatste Bondfilm zou zijn. Hij zei toen dat hij graag weer een toneelstuk wil regisseren. Maar na Skyfall zei Mendes ook dat hij niet te verleiden was tot het maken van nog een Bondfilm en plakte hij Spectre er toch aan vast.