Filmmaatschappij Lionsgate zou van plan zijn om in totaal zeven Power Rangers-films te maken.

"We zijn heel erg enthousiast over de komende Power Rangers-film", vertelde algemeen directeur Jon Feltheimer van het bedrijf tijdens een bespreking waarbij Variety aanwezig was.

"Ik zie ons wel vijf, zes of zelfs zeven films doen", vervolgt hij. Inmiddels wordt er hard gewerkt aan het eerste deel. Elizabeth Banks speelt de rol van de bekende schurk Rita Repulsa, een alien en heks die de wereld wil overnemen.

De Power Rangers, tieners die speciale superkrachten hebben, worden gespeeld door RJ Cyler, Becky G, Ludi Lin, Naomi Scott en Dacre Montgomery. 

Power Rangers

Rebbeca Marie Gomez, beter bekend onder haar artiestennaam Becky G, is in Nederland vooral bekend van haar nummer Shower. Ze was eerder al kort te zien in een paar tv-series, zoals Empire. Zij zal de gele Power Ranger gaan spelen.

The Martian-actrice Naomi Scott speelt de roze Power Ranger, RJ Cyler de blauwe, Ludi Lin de zwarte, en Dacre Montgomery de rode.

Filmmaatschappij Lionsgate zou bewust gekozen hebben voor jonge acteurs, net onder de twintig, die al wat ervaring hebben maar niet direct herkenbaar zijn.

Verhaallijn

Het is nog onduidelijk wat het verhaal voor de nieuwe Power Rangers zal worden. De film is een nieuw begin voor de reeks, die in 1993 startte met een televisieserie. Burk Sharpless en Matt Sazama (The Last Witch Hunter) schreven het script voor de film. 

De film zal in maart 2017 in de bioscoop te zien zijn.