Barry Atsma, Tine Joustra en Noortje Herlaar hebben een rol in de Amerikaanse actiefilm The Hitman's Bodyguard. De hoofdrollen in de film, die onder meer in Amsterdam wordt gedraaid, zijn voor Hollywood-acteurs Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Gary Oldman en Salma Hayek. 

De opnames zijn eind april van start gegaan; de opnames in Amsterdam vinden deze zomer plaats. Van de drie Nederlandse acteurs heeft Joustra de grootste rol.

The Hitman's Bodyguard vertelt over een huurmoordenaar (Jackson) die door een bodyguard (Reynolds) moet worden beschermd als hij besluit te getuigen tegen een moordlustige Oost-Europese dictator (Oldman). Deze stelt echter alles in het werk om te voorkomen dat de twee mannen de rechtbank in Den Haag bereiken.

De film wordt geregisseerd door Patrick Hughes, die eerder de hitfilm Expendables 3 maakte. In Amsterdam staan onder meer een achtervolging over de grachten en scenes bij het Rijksmuseum gepland. Het is volgens de gemeente Amsterdam de grootste Amerikaanse productie in lange tijd die Nederland aandoet.

Video: Barry Atsma: 'Dan sta je met Samuel L. Jackson te draaien!' 

Icoon

Welke rollen de Nederlandse acteurs gaan spelen, is nog niet bekendgemaakt. "Maar we hebben twee weken geleden al een dag met Samuel aan een tafel gezeten", vertelt Atsma. "Ik heb de afgelopen jaren al met een aantal internationale sterren mogen spelen. Maar Samuel is toch wel een icoon hors catégorie. Op de set is hij heel relaxed: wel gesteld op zijn privacy, maar uiteindelijk gewoon een heel leuke en vooral geestige collega."

The Hitman's Bodyguard moet half 2017 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.