De internationale pers heeft deze zaterdag voor het eerst Elle gezien. Meerdere buitenlandse media zijn lyrisch over de nieuwe film van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven.

Elle vertelt over een geslaagde zakenvrouw (Isabelle Huppert) die in haar eigen huis wordt verkracht. Ze weigert aangifte te doen en gaat zelf op zoek naar de dader.

The Guardian - 5 sterren

"We naderen het einde van het Filmfestival van Cannes maar deze film zorgt er even voor dat er ook aan het einde van de rit nog wat te genieten valt. Isabelle Huppert levert fantastisch acteerwerk af in de provocatieve en indrukwekkende terugkeer van de controversiële regisseur."

Lees de volledige recensie

Variety - geeft geen sterren

"Je zult nooit een film zoals Elle zien. Paul Verhoevens langverwachte terugkeer op het witte doek zorgt ervoor dat je ademloos naar het scherm gaat kijken. Mensen die verwachten dat Elle een of andere arthousefilm is, zullen verrast worden. Mogelijk is dit een van de beste films uit de carrière van Verhoeven."

Lees de volledige recensie

Video: Trailer van Elle

Indiewire - 4 sterren

"Verhoeven laat zien dat hij een veelzijdig regisseur is. Hij maakte Starship Troopers, ging deze eeuw aan de slag met Zwartboek en nu laat hij weer geen steken vallen met een film over een vrouw die verkracht wordt. Verhoeven heeft met Elle een zeer aardig verhaal afgeleverd."

Lees de volledige recensie

The Hollywood Reporter - geeft geen sterren

"Dat de Franse film Elle een van de beste films van Verhoeven is is misschien iets te overdreven, maar hij bewijst wel weer eens dat hij uitmuntend is in het maken van films over sterke vrouwen. Het meest verrassende aan Elle is dat Verhoeven erin is geslaagd om een Frans gevoel aan deze film te geven."

Lees de volledige recensie