Paramount en CBS hebben besloten de stekker te trekken uit de rechtszaak tegen de makers van de gecrowdfunde Star Trek-film Axanar.

De twee bedrijven kwamen tot dit besluit nadat Star Trek-regisseurs JJ Abrams en Justin Lin met hen hadden gesproken. "We vonden dat dit niet de goede manier was om met fans om te gaan", zegt Abrams in gesprek met Deadline.

"De fans van Star Trek horen bij ons. We zijn naar Paramount gegaan en hebben de mensen daar gedwongen te stoppen met deze rechtszaak. Binnen enkele weken komt er een officiële aankondiging van de twee bedrijven."

Video: Bekijk de trailer van Star Trek: Axanar

Star Trek - Axanar
Star Trek - Axanar

Productie

Voor de productie van Axanar is meer dan een miljoen dollar ingezameld. "Sommigen noemen het een fanfilm, omdat wij geen licentie van CBS hebben", staat in een omschrijving op Kickstarter en Indiegogo.

"Maar aan Axanar werken professionals, zowel voor als achter de camera, en we hebben een volwaardige crew met veel mensen die aan Star Trek hebben gewerkt."

Paramount en CBS waren echter van mening dat de makers van Axanar, onder leiding van producent Alec Peters, hun intellectuele eigendomsrechten schenden.