De Amerikaanse acteur Alan Young is donderdag op 96-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn manager bekendgemaakt. Young brak bij het grote publiek door met zijn rol als Wilbur Post in de komische serie Mister Ed, ook was hij bekend als de Amerikaanse stem van Scrooge McDuck (Dagobert Duck).

De in Engeland geboren Young speelde zes seizoenen het personage van Post, een architect met een babbelziek paard in zijn achtertuin. Mister Ed werd van 1961 tot en met 1966 uitgezonden op de Amerikaanse zender CBS.

In 1951 won Young een Emmy Award als beste acteur voor zijn rol in The Alan Young Show, het naar hem vernoemde variétéprogramma dat dat jaar ook een Emmy won.

Young speelde in meerdere films, waaronder The Time Machine uit 1960 en was tevens stemacteur. Zo sprak hij de stem in van Dagobert Duck in de televisieseries, films en videogames van Disney en werkte hij mee aan De Smurfen en Scooby-Doo.

Canada

Hij werd geboren in 1919 en emigreerde op 6-jarige leeftijd met zijn familie naar Canada. Later naturaliseerde hij tot Amerikaan. Young overleed in Los Angeles in een bejaardenhuis voor mensen uit de televisie- en filmwereld.