Britse sterren vrezen voor gevolgen 'Brexit'

Britse acteurs, muzikanten, schrijvers en artiesten zijn tegen het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Onder anderen Jude Law en Keira Knightley vrezen dat de 'Brexit' ten koste gaat van de creatieve sector.

Europese subsidies en het makkelijk kunnen werken in andere lidstaten zijn volgens onder anderen Law, Knightley en Benedict Cumberbatch zeer belangrijk voor allerlei projecten, van blockbusters tot galerieën.

Ook acteurs Bill Nighy, Chiwetel Ejiofor en Patrick Stewart, regisseur Steve McQueen en modeontwerpster Vivienne Westwood zijn onder de honderden sterren die tegen een Brexit zijn.

De Britten stemmen op 23 juni over hun toekomst in de Europese Unie. Volgens Britain Stonger in Europe, dat het initiatief nam voor de brief van de sterren, is het Verenigd Koninkrijk 'fantasierijker' en 'creatiever' als lid van de EU.

"Wij geloven dat deel uitmaken van de EU de leidende rol van Groot-Brittannië op het wereldtoneel versterkt. Laten we ervoor zorgen dat we geen buitenstaander worden die vanuit de coulissen staat te schreeuwen."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie