Paul Verhoeven ziet bezoek brengen aan Cannes 'vooral als werk'

Paul Verhoevens nieuwe film Elle beleeft zaterdag zijn wereldpremière op het filmfestival van Cannes, maar de regisseur kijkt niet uit naar alle aandacht rond de vertoning. 

"Opdraven in Cannes is ook gewoon een klus", zegt Verhoeven in De Telegraaf. "Iedereen vindt maar dat ik dat geweldig moet vinden. Ik zie 't vooral als werk."

Een rode loper klinkt misschien heel glamoureus, maar is dat volgens Verhoeven niet. "Veel plezier geeft het me niet. Je maakt links een praatje, rechts een praatje en af en toe kijk je even in een lens. En zo schuif je langzaam die lange rij door, tot je eindelijk bij je stoel bent en mag gaan zitten."

Toch is Verhoeven wel blij dat Elle is geselecteerd. "Dat jouw film met twintig andere titels is gekozen uit meer dan tweeduizend inzendingen betekent wel iets. En de aandacht is ook welkom: meer journalisten zullen 'm zien, er zal meer over worden geschreven."

Gouden Palm

De regisseur maakt met zijn eerste Franse productie kans op de Gouden Palm. Of hij wint, is volgens Verhoeven 'van minder groot belang'. "Hier geldt de olympische gedachte: meedoen is voor mij belangrijker dan winnen."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie