Ook Bond-girl Olga Kurylenko in Don Quixote

Bond-girl Olga Kurylenko heeft een hoofdrol in de nieuwe Don Quixote-film die regisseur Terry Gilliam gaat maken. De titelrol wordt gespeeld door Michael Palin, met wie Gilliam vroeger in het gezelschap Monty Python zat.

Dat heeft Gilliam woensdag bekendgemaakt op het festival van Cannes. "Geestelijk vader Cervantes is volgend jaar 400 jaar dood", stelt de regisseur. "We kunnen nu niet langer wachten."

Gilliam probeert het project al 25 jaar van de grond te krijgen. Adam Driver, Kylo Ren in de nieuwe Star Wars-reeks, speelt een reclameman in de 21e eeuw die per ongeluk wordt aangezien voor Sancho Panza, het hulpje van de zeventiende-eeuwse held Don Quixote. Kurylenka speelt de "Ivanka Trump-achtige" baas van het reclamebureau waar Driver werkt.

Verpresoonlijking

Het budget is 17 miljoen euro. De opnames gaan in oktober van start en vinden plaats in Spanje, Portugal en op de Canarische Eilanden. Het is de bedoeling dat The Man Who Killed Don Quixote volgend jaar op het festival van Cannes zijn wereldpremière beleeft.

“Ik heb in mijn hoofd al zoveel verschillende versies gemaakt”, stelt Gilliam. “Maar nu heb ik de perfecte cast waar ik al jaren naar zocht. Adam is de eerste acteur die het boek daadwerkelijk heeft gelezen. En Michael is de verpersoonlijking van Don Quixote: hij is gek, arrogant en een pain in the ass, maar je moet toch van hem houden.”

Lees meer over:
Tip de redactie