Sophie Turner, de actrice die Jean Grey speelt in X-Men Apocalypse, zou een vaardigheid van haar personage wilen gebruiken om Donald Trumps geest te beheersen en hem op die manier goede dingen te laten doen.

"Ik denk dat een 'mind battle' tussen mij en Donald erg leuk zou zijn", zegt de actrice in gesprek met NU.nl.

Het personage Jean Grey kan in de meest recente X-Men-film in het hoofd van zowel mensen als mutanten kruipen. Vaak raakt ze verzeild in gevechten die zich ook volledig in het brein van haar en haar opponent afspelen.

Ook James McAvoy, de acteur die de jonge professor Xavier speelt in de X-Men-films, is geïntrigeerd door de Republikeinse presidentskandidaat.

"Het zou ongelooflijk zijn om te zien wat er allemaal in Trumps hoofd omgaat."

Bloopers

Jean Grey blijkt een van de meest verrassende personages uit de film te zijn. Het oogappeltje van professor Xavier neemt een prominente plek in het X-Men-team in. Ze is daarnaast in veel actiescènes die de kijker krijgt voorgeschoteld te zien.

'Beschamend'

Het opnemen van de scènes in het echte leven verliep echter niet altijd zonder problemen. "Ik viel op de set en dat was erg beschamend", zegt de Game of Thrones-actrice. 

"Het zou een actiescène zijn waarin ik moest rennen, maar toen viel ik recht in de modder. Ik speelde eerder die dag truth or dare en toen viel ik als grap in een vuilnisbak. Niemand kwam me nu redden, want ze dachten dat ik weer aan het ouwehoeren was."

Professor Xavier is in de filmserie in staat om gedachten te wissen. Turner zou er dan ook voor kiezen om deze gedachte voorgoed uit haar eigen herinnering te laten verwijderen.

Oksels

Ook actrice Alexandra Shipp (Storm) weet precies welke scène ze zich liever niet meer wil herinneren.

"In een scène aan het einde van de film ga ik er echt voor met mijn bliksembol. Maar het voelde alsof mijn oksels er erg raar uit zagen.”

X-Men Apocalypse is eerder deze week in première gegaan.