Ewan McGregor putte voor rol als Jezus uit relatie met eigen vader

Voor zijn rol als de met zijn goddelijke vader worstelende Jezus in Last Days in the Desert kon Ewan McGregor putten uit de relatie met zijn eigen vader.

"Ik identificeerde me met Jezus als iemand die gefrustreerd was in de relatie met zijn vader. Als iemand die het gevoel heeft dat zijn vader niet naar hem luistert of hem niet begrijpt", zegt McGregor in gesprek met Vulture.

"Ik houd van mijn vader, maar zoals iedereen heb ik van die momenten gehad waarop ik het wel uit kon schreeuwen", aldus de Schotse acteur, die in Last Days in the Desert tevens de duivel speelt, die Jezus verleidt in de woestijn.

Boeken

McGregor had geen moeite met zijn rol als religieus icoon. "Ik heb Jezus geprobeerd te spelen als elke andere rol, eigenlijk. Natuurlijk voel je een enorme druk als je bedenkt dat hij zo bekend is, maar ik heb rollen gespeeld van mensen die echt hebben geleefd, en het helpt om er niet al te veel over na te denken."

Aan inlezen over Jezus had McGregor weinig. "Ik belandde vooral bij boeken die probeerden te weerleggen dat Jezus de Zoon van God is. Daar had ik weinig aan. Mijn voorbereiding op een rol doe ik vooral in mijn eigen verbeelding."

Lees meer over:
Tip de redactie