Steven Spielberg wil films maken om wereld te verbeteren

Regisseur Steven Spielberg wil films blijven maken die het publiek aanzetten tot vechten voor veranderingen in de wereld.

Dat zei de 69-jarige filmmaker zaterdag op het festival van Cannes, waar zijn bioscoopbewerking van het boek De Grote Vriendelijke Reus van Roald Dahl in première gaat.

"Hoe slechter de wereld er aan toe is, hoe meer magie we nodig hebben om dat te bestrijden", vertelt Spielberg. "Uit magie komt hoop voort, en hoop zet mensen aan tot vechten voor veranderingen. En er moet heel veel veranderen: de wereld heeft onze aandacht nog nooit zo hard nodig gehad als nu."

"Ik hoop oprecht dat mijn films het publiek een beetje van die magie geven."

Koerswijziging

De kinderfilm lijkt een koerswijziging na serieuzere projecten als de biografiefilm Lincoln en de oorlogsthriller Bridge of Spies. "Het voelt helemaal niet alsof ik opeens iets anders doe", beklemtoont de regisseur. "Ik heb altijd al enorm genoten van het vertellen van fantastische verhalen; dat is een heel andere discipline dan het vertellen van historische verhalen zoals Lincoln of Bridge of Spies."

"Die moeten accuraat en geloofwaardig zijn, bij die films is er geen enkele ruimte voor fantasie en verbeelding." De Amerikaan vond het fijn om dat strenge keurslijf van de werkelijkheid weer een keer los te laten."Ik voelde me heel vrij, ik voelde me weer even een jonge filmmaker."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie