Anne Wil Blankers wil voorlopig niet stoppen met acteren

Anne Wil Blankers ging dertien jaar geleden met pensioen, maar al snel bedacht ze zich en ging weer aan het werk. Nu vertelt de 75-jarige actrice aan De Telegraaf dat ze voorlopig nog wil blijven acteren.

Op haar 62e ging Blankers met pensioen. "Ik dacht dat het toen was afgelopen. Mijn man Ger en ik verhuisden zelfs naar Friesland omdat we het daar altijd zo fijn hadden", zegt ze.

"Maar de dozen waren nog niet uitgepakt of het aanbod kwam om in de prachtige musical Cabaret te spelen."

Ze hoefde niet lang na te denken en greep haar kans een keer in Carré te spelen. En sindsdien speelt ze "één groot ding per jaar". Van stoppen wil ze nog niets weten. "Ik zal niet zeggen: totdat ik het niet meer leuk vind. Want dat moment komt niet, denk ik."

10 jaar

Er is een kans dat Blankers over tien jaar nog steeds op het toneel staat. "Dan is Ger 92, dan zal ik toch niet meer spelen? Ach, je weet het nooit. Het valt me op: er komen steeds meer rollen voor oudere vrouwen."

Blankers voelt zich in ieder geval niet oud. "Ik heb nu wit haar. Ik verf het bewust niet meer. Eerst was dat wennen. Dan liep ik langs een spiegel en schrok ik van mezelf. Maar het is ook een luxe om niet meer bij elke grijze haar in de paniek te schieten."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie