Gemakzuchtige variant van Costa, maar dan in de sneeuw. Hanna Verboom speelt de Georgina Verbaan-rol, Daan Schuurmans speelt weer gewoon zichzelf en Egbert Jan Weeber is ook van de partij in dit poederparadijs. @@

Bekijk trailer:
Modem/ Breedband

Regisseur Van Hoeve (Liever Verliefd) en producent Johan Nijenhuis (Costa, Volle Maan, Liever Verliefd) kennen hun klassiekers. Snow Fever opent met Nicky (Hanna Verboom) die zwoegend in de sneeuw, vloekt op alles wat met wintersport maken heeft: "kutsneeuw! Kutkou! Kutwintersport!". Ongetwijfeld een verwijzing naar Four Weddings and a Funeral, de romantische komedie die met een handvol "fucks" begon.

Snow bitches

Nicky belandt uiteindelijk in de skilift naast een aardige jongen wiens gezicht geheel schuil gaat achter muts en sjaal. Omdat het zo koud is? Nou nee, omdat het script graag ziet dat ze haar droomjongen een jaar later niet zal herkennen- dan was Snow Fever al na een half uur afgelopen. Een jaar later is Nicky opnieuw op weg naar Oostenrijk met drie vriendinnen. Daarvan zijn er twee, Max en Sam, zo bitcherig dat het ongeloofwaardig wordt. "Er is nog nooit een jongen op jou gevallen en dat zal deze week echt niet veranderen" voegt een van hen Nicky vilein toe. Terwijl de arme Nicky er zonder bril en met een ander skipak toch patent uitziet, want échte lelijke eendjes bestaan niet in dit genre.

Kersje

Het script wil ons bovendien laten geloven dat Nicky nog maagd is, met een speelgoedbeest slaapt en graag op wintersport van 'haar kersje' af wil. Dan is de dikke vriendin Eef (Eva van der Gucht) geloofwaardiger uitgewerkt: ze mag alleen mee omdat het chalet van haar familie is, en heeft er zelden moeite mee niet populair te zijn. Nicky, Sam en Max vechten voor de aandacht van de gladde skileraar Ryan, terwijl Eef meteen doorheeft dat deze rokkenjager -die zijn veroveringen kerft op zijn snowboard- niet deugt. Zijn broer Erik (Egbert Jan Weeber), is pas een sympathieke jongen. Maar waar kennen we zijn stem toch van?

Skimutsje

Snow Fever is na de tv-film Pista! de tweede koude variant op Costa!, dat ook al een tv-serie opleverde. Niets mis mee -All Stars werd op prettige wijze uitgemolken- maar de formule begint behoorlijk sleets te worden: de platte ongein is nu naar de skihut verplaatst, waar dit keer een skimutsje op de verkeerde valt. De vier vrouwelijke hoofdpersonen zijn dom (Micky), dik (Eef) of gemeen (Sam & Max), dus identificatie wordt nog lastig voor de jonge meisjes die de doelgroep uitmaken.

Gladde piste

De snowboardscènes zijn okee, al eindigen de meeste ervan in kluchtig gesmijt met etenswaar. En de sponsormomenten (Mars!) zijn nog stuitender dan de leuk bedoelde sidekicks Barney & Barney. Maar wie van platte skihut-lol houdt zal hier ook wel voor gaan. Verboom doet haar best, maar haar personage is ongeloofwaardig omdat ze verkeerd gecast is voor een maagdelijk mutsje. Eigenlijk blijven alleen Egbert Jan Weeber en Eva van der Gucht overeind op deze gladde piste, die niet voor het eerst werd betreden en zeker niet voor het laatst.

Het Parool: "Plompe, puberale humor (..) De film maakt een houterige indruk en er wordt matig geacteerd"
De Volkskrant: "schaamteloze clichés (..) goedkope romantiek en slechte smaak"
In 95 zalen

# Niet gezien
@ Laat maar
@@ Op eigen risico
@@@ Niet slecht
@@@@ Aanrader
@@@@@ Wereldfilm