Julia Roberts zal nooit gaan regisseren

Actrice Julia Roberts gaat nooit films regisseren. "Ik krijg de vraag wel vaker, en ik vind het een enorm compliment dat mensen denken dat ik het zou kunnen. Maar ik ken mijn intellectuele beperkingen."

"Ik weet vooral dat ik het geduld niet zou hebben. Ik kan niet meer dan vier vragen per uur in behandeling nemen", vertelt ze donderdag op het festival van Cannes, voorafgaand aan de wereldpremière van haar nieuwe film Money Monster.

Roberts hoopt in een volgend leven wél de talenten te bezitten om te kunnen regisseren. "Het gaat op hetzelfde lijstje als cello spelen of schilderen. Dat zijn ook jaloersmakende dingen die ik niet kan en ik wel heel graag zou willen kunnen. Maar ik bewonder ze nu van een afstandje."

Presentator

Money Monster gaat over een presentator van een nieuwsprogramma die wordt gegijzeld door een kijker die veel geld is verloren. Regisseur Patty (gespeeld door Roberts) is tijdens de gijzeling de enige hulp die presentator Lee (George Clooney) heeft.

De actrice deed veel voorwerk voor haar rol als regisseur. "Ik heb meegelopen in een tv-studio en in een controlroom waar liveprogramma's worden gemaakt. Het is ontzettend interessant om te zien wat daar gebeurt, en onder hoeveel spanning die makers doorlopend staan."

De ster twijfelt overigens of al dat voorwerk daadwerkelijk is terug te zien in de film. "Maar ik weet dat Jodie Foster, die Money Monster regisseerde, veel tijd in de film heeft gestoken. Het enige dat ik op de set wilde, is indruk op haar maken."

Money Monster draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.

Lees meer over:
Tip de redactie