Sons of Anarchy-bedenker start met productie voor spinoff

Kurt Sutter, bedenker en schrijver van de actieserie Sons of Anarchy, start met de productie van de spinoff van de populaire serie over motorbendes. Televisiezender FX heeft groen licht gegeven voor het project. 

Sutter werkt aan het project samen met Elgin James. James is aangesteld voor het schrijven van het script, aldus Variety. De nieuwe serie volgt wederom een motorbende, maar nu met de focus op de Latijns-Amerikanen.

"Ik zocht iemand met een aanwezig en uniek gevoel voor die bevolkingsgroep", aldus Sutter over de samenwerking. "Het leek me niet dat een blanke man uit New Jersey een script moet schrijven over de Latijns-Amerikaanse cultuur en tradities." James heeft daar wel de juiste achtergrond voor aldus Sutter.

Sons of Anarchy heeft zeven seizoenen gedraaid op televisie. De 'Mayans', Latijns-Amerikanen, maakten een groot onderdeel uit van de verhaallijn. Zij waren onder meer een schakel in de wapenhandel van de 'Sons'.

Uitzending

Sutter liet eerder al weten graag een spinoff te zien van de serie. Het is niet bekend wanneer de eerste aflevering klaar is om te worden uitgezonden.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie